BLOG

Biznes w czasie epidemii

Cała branża HoReCa stanęła przed niespotykanym dotąd wyzwaniem. Epidemia COVID-19 wprowadza dla nas zupełnie nowe realia. Ogłoszenie stanu zagrożenia epidemicznego a potem stanu epidemii przyczyniło się do zastoju turystyki oraz ograniczenia podróży służbowych do niezbędnego minimum, odciskając tym samym swe piętno na funkcjonowaniu obiektów hotelowych.

WIĘCEJ »
Wymeldowanie i zameldowanie w pokoju hotelowym

Wymeldowanie i zameldowanie w pokoju hotelowym

Zameldowanie i wymeldowanie to bardzo istotne etapy kontaktu gościa z hotelem. To, w jaki sposób przebiegają formalności, w dużej mierze rzutuje na opinię klienta. Jak zorganizować wymeldowanie i zameldowanie w pokoju hotelowym, by wszystko poszło łatwo oraz sprawnie?

WIĘCEJ »
Overbooking w hotelu

Overbooking w hotelu

Na czym dokładnie polega overbooking i jak wprowadzić go w hotelu? W jaki sposób zarządzać rezerwacjami oraz jakie przyjąć strategie na wypadek nadsprzedaży?

WIĘCEJ »
Co musisz wiedzieć przed otwarciem hotelu?

Co musisz wiedzieć przed otwarciem hotelu?

Nie jest więc zaskoczeniem, że Polacy inwestują w turystykę i powstaje coraz więcej obiektów noclegowych. Jak założyć własny hotel? W dzisiejszym artykule podpowiemy Ci, o czym należy wiedzieć przed otwarciem własnego hotelu.

WIĘCEJ »